طرز تهیه قیمه توماتیز، یکی از غذا های محلی و خوشمزه کردی

به گزارش سرزمین من، قیمه توماتیز یکی از انواع غذا های محلی و خوشمزه کردی است که به قیمه کردی هم معروف است و بسیار سریع آماده می گردد و روش پخت آن خیلی راحت است. در ادامه با ما همراه باشید تا با روش تهیه قیمه توماتیز آشنا شوید.

طرز تهیه قیمه توماتیز، یکی از غذا های محلی و خوشمزه کردی

مواد لازم برای 4 نفر

گوشت چرخ نموده 300 گرم

گوجه فرنگی میانه 8 عدد

پیاز میانه 2 عدد

غوره تازه 2/1 لیوان بزرگ

رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذا خوری

بادمجان به اندازه دلخواه

کدو به اندازه دلخواه

آب 1 لیوان بزرگ

ادویه قیمه 1 قاشق چایخوری

ادویه کاری یک و نیم قاشق چایخوری

فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری

فلفل قرمز 2/1 قاشق چایخوری

زردچوبه 1 قاشق مربا خوری

روغن به اندازه لازم

نمک به اندازه لازم

طرز تهیه:

برای تهیه قیمه توماتیز کردی ابتدا پیاز ها را نگینی خرد کنید و بعد یک قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اندازهی روغن مایع در آن بریزید تا گرم گردد، سپس پیاز ها را اضافه کنید و تفت دهید تا سبک شوند.

بعد زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید و کمی تفت دهید تا پیاز ها طلایی رنگ شوند، سپس گوشت چرخ نموده را کمی ورز دهید تا موقع تفت دادن بافت آن باز گردد.

وقتی رنگ زردچوبه پخش شد گوشت چرخ نموده را اضافه کنید و با قاشق کامل بافت آن را جدا کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت عوض گردد و همه قسمت های آن تفت بخورد.

بعد نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، ادویه کاری و ادویه قیمه را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویه ها آزاد گردد و کامل به خورد گوشت رود و با هم ترکیب شوند.

سپس رب گوجه فرنگی را روی مواد بریزید و 2 تا 3 دقیقه خوب تفت دهید تا رنگ رب باز گردد و بوی خامی آن از بین برود، سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید.

بعد گوجه فرنگی ها را تمیز بشورید و با رنده ریز رنده کنید و به ترکیب مواد اضافه کنید و تفت دهید، درب قابلمه را به شکل نیمه باز قرار دهید و حرارت را ملایم کنید.

ده دقیقه زمان دهید تا گوجه ها به اصطلاح بو بخورد و در نهایت خورشت خوشمزه و خوشرنگ تر گردد، بعد از این که گوجه خوب تفت خورد آب را اضافه کنید.

بعد اجازه دهید تا آب بجوشد، وقتی آب آغاز به جوشیدن کرد درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم اجازه دهید تا به مدت 40 تا 45 دقیقه خوب بپزد و جا بیفتد.

در این فاصله بادمجان و کدو ها را بشورید و پوست بگیرید و به شکل ورقه ای برش بزنید، بعد یک تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اندازهی روغن مایع در آن بریزید.

وقتی روغن گرم شد، به اندازه دلخواه از برش های بادمجان و کدو را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا سرخ شوند بعد آن ها برگردانید تا طرف دیگر هم خوب سرخ گردد و سپس از روی حرارت بردارید.

در 15 دقیقه آخر پخت مخلوط مایع، غوره ها را اضافه کنید و اجازه دهید تا بپزند و طعم و مزه غوره ها به خورد مواد رود، بعد از پخت کامل قابلمه را از روی حرارت بردارید.

در این مرحله خورشت قیمه را در ظرف مناسب بکشید و بادمجان ها و کدو های سرخ شده را در اطراف ظرف دور چین کنید و همراه با پلو زعفرانی و ترشی و سالاد سرو کنید.

منبع: گردشبان

به "طرز تهیه قیمه توماتیز، یکی از غذا های محلی و خوشمزه کردی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه قیمه توماتیز، یکی از غذا های محلی و خوشمزه کردی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید