شامی ماسوله ای یک غذای خوشمزه گیلانی
به گزارش سرزمین من، شامی ماسوله یکی از شامی های بسیار خوشمزه و ساده است که می توانید به راحتی آن را در خانه تهیه کنید.
شامی ماسوله ای که به شامی ماسالی نیز معروف است در بین مردم این شهر بسیار محبوب و لذیذ است و طعم بی نظیری دارد و با سس مخصوص نارنج تهیه می گردد. می توانید از آب غوره نیز در تهیه این غذای خوشمزه بهره ببرید. بعلاوه می توانید سیب زمینی سرخ نموده و جداگانه در کنار این شامی خوشمزه و سنتی سرو کنید. تهیه غذاهای سنتی ایرانی در خانه کار بسیار راحت و لذت بخشی است و بعلاوه باعث تنوع غذایی نیز می گردد. با سرزمین منمگ همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه شامی ماسوله ای
- گوشت چرخ نموده 300 گرم مخلوط گوساله و گوسفندی
- پیاز بزرگ 1 عدد
- تخم مرغ 1 عدد
- سیر 2 حبه
- آب نارنج 1/2 پیمانه
- کره یا روغن کرمانشاهی 1 قاشق غذاخوری
- گوجه فرنگی 4 عدد
- سیب زمینی 1 عدد
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین و سماق به اندازه لازم
طرز تهیه شامی ماسوله ای
مرحله اول
ابتدا باید یک پیاز بزرگ را رنده ریز بزنید، نیازی نیست آب پیاز را بگیرید، زیرا شامی باید آبدار باشد. گوشت را چرخ کنید و داخل یک کاسه ریخته و به آن پیاز و تخم مرغ و ادویه ها و سیر رنده شده را اضافه کنید و خوب با دست ورز دهید تا مواد منسجم گردد. سپس نیم ساعت به مواد استراحت دهید تا مزه ها به خورد هم بروند.
مرحله دوم
در ادامه باید داخل یک تابه روغن بریزید و از مواد شامی ماسوله ای بردارید و در دست گرد کنید و داخل تابه یک طرف را سرخ کنید. طرف دیگر را نیز سرخ کنید. به همین ترتیب همه مواد را سرخ و داخل بشقاب قرار دهید تا سس را درست کنید.
مرحله سوم
برای تهیه سس باید گوجه فرنگی ها را خرد کنید و داخل تابه با کمی روغن تفت دهید تا نرم گردد. بعد با قاشق فشار دهید تا نرم و له شوند. می توانید گوجه را به صورت پوره شده بهره ببرید. کره یا روغن کرمانشاهی را به همراه آب نارنج اضافه کنید و هم بزنید تا کمی گرم گردد.
مرحله چهارم
در ادامه باید شامی های سرخ شده را داخل سس قرار دهید و حرارت را کم کنید تا سس کم کم غلیظ گردد و به خورد شامی ها برود. در همین حین سیب زمینی را پوست بگیرید و خرد کنید و داخل روغن داغ سرخ کنید. در پایان به همراه کته و سالاد این شامی خوشمزه را سرو کنید.
نکات کلیدی در تهیه شامی ماسوله ای
- می توانید از آب غوره و نمک نیز بهره ببرید.
- روغن دنبه را می توانید جایگزین روغن کرمانشاهی یا کره کنید.
- مقدار ترشی سس به ذائقه شما بستگی دارد.