علت واقعی اینکه ساخت قسمت بعدی فیلم آواتار انقدر طول کشیده چیست؟

به گزارش سرزمین من، نزدیک به نه سال از اولین باری که دنیای پاندورا در آواتار به مخاطبین معرفی گردید می گذرد و هم اکنون چیزی در حدود یک سال تا تکمیل اولین نسخه از چهار دنباله این فیلم استثنایی به جای مانده است. چرا فراوری یکی از بزرگ ترین سری فیلم های تاریخ برای جیمز کامرون تا به این حد زمان برده است؟

علت واقعی اینکه ساخت قسمت بعدی فیلم آواتار انقدر طول کشیده چیست؟

آواتار یک حماسه علمی تخیلی مملو از صحنه ها و جلوه های ویژه کامپیوتری است که خیلی زود توانست به یکی از پرسودترین فیلم های تاریخ هالیوود تبدیل شود. در زمان فراوری اولین نسخه، این فیلم توانست جهان هالیوود را به یک باره متحول نماید و سبب شود تا از آن موقع به بعد فیلم های تخیلی بیشتری فراوری گردند.

بلافاصله پس ازآن پیروزیت چشمگیر و کسب درآمدی بالغ بر 2.788 میلیارد دلار، کامرون اعلام نمود که دو نسخه دیگر از این فیلم را فراوری خواهد کرد. البته این خبر با توجه به مصاحبه کامرون در سال 2006 و صحبت هایش در خصوص تبدیل فیلم به یک فرنچایز، چندان تعجب آور نبود. اما کمی بعد تصویربرداری نسخه دوم اندکی به تعویق افتاد. علی ای حال دو دنباله اول آواتار بالاخره در مراحل فراوری و پیش فراوری هستند.

در ابتدا، کامرون اعلام نمود که در سال های 2014 و 2015 نسخه های دوم و سوم این فیلم را منتشر خواهد کرد اما این تاریخ ها اندکی بعد تا دسامبر 2020 و 2021 به تعویق افتادند و هم اکنون نیز تاریخ انتشار فیلم، دسامبر 2022 و 2024 اعلام شده است و این تاریخ هنوز هم ممکن است تغییر کند. فیلم برداری آواتار 2 در سپتامبر 2020 به سرانجام رسید، بنابراین هواداران می توانند انتظار داشته باشند که این فیلم را همین روزها بر پرده سینماها ببینند. جزئیات داستان هنوز هم چندان تعیین نیست اما استیون لانگ، بازیگر نقش مایلز کواریچ در آواتر 1، بیان نمود که نه تنها فیلم برداری آواتار 2 تمام شده بلکه فیلم برداری آواتار 3 نیز روزهای سرانجامی اش را طی می نماید که نشان می دهد کامرون توانسته به خوبی از پس فراوری دو نسخه دیگر از آواتار بربیاید.

تمامی این حرف وحدیث ها حاکی از آن است که دنباله های آواتار به زودی درراه خواهند بود، اما قطعا نمی توان از تاخیر طولانی مدت این کارگردان در ارائه نسخه های بعدی چشم پوشی کرد. درواقع می توان گفت که بیش از یک دهه در بین فراوری این دنباله ها فاصله افتاده که حتی از فاصله بین فراوری نسخه های بعدی جنگ ستارگان: انتقام سیث و جنگ ستارگان: نیرو برمی خیزد هم بیشتر بوده است.

آیا تاخیر در فراوری نسخه های بعدی آواتار مشکل ساز خواهد بود؟

این سوال که آیا دنباله های آواتار می توانند همچون نسخه اصلی خوش بدرخشند و آیا مخاطبان و هواداران این فیلم در سرتاسر جهان در طول این سال های متمادی برای نسخه های بعدی فیلم همچنان هیجان زده هستند یا نه موضوعی است که نمی توان با قطعیت بدان پاسخ داد، اما معمولا در صنعت فراوری فیلم، وقتی زمان زیادی صرف فراوری یک نسخه از فیلم می شود مخاطبین بیشتری به سوی آن جذب می گردند اما شاید آن شور و هیجان اولیه وجود داشته باشد. بنابراین معمولا فیلم سازان دو انتخاب دارند. یا باعجله یک محصول تجاری را برای برآورده کردن تقاضای مخاطبین به بازار ارائه کنند و معروفیت خود را با فراوری یک فیلم بد به خطر بیندازید یا وقت بگذارند و فیلمی مطلوب و چشمگیر را ارائه کنند و البته این موضوع را مدنظر قرار دهند که ممکن است شور و هیجان اولیه ای را که برای تماشای فیلم وجود داشته از دست بدهند. این ها مسائلی هستند که قطعا کمپانی فاکس آن ها را مدنظر قرار داده اما همه چیز به زودی آشکار می شود و معلوم خواهد شد که دلیل این همه تاخیر چه بوده است.

بااین حال، گویا جیمز کامرون توانسته بر خواسته های استودیو و مدیران غلبه کند و حرف خود را به کرسی بنشاند. او یکی از معدود کارگردان هایی است که به قول معروف هر کاری را که می خواهد انجام می دهد و گویا، تصمیم گرفته که وقت خود را صرف فراوری دنباله هایی چشمگیر و مخاطب پسند کند و به خواسته های کمپانی برای فراوری هرچه زودتر فیلم توجهی ننماید.

البته همیشه همین طور بوده است. همیشه پروژه های بزرگ کامرون همچون ترمیناتور 2: روز داوری، تایتانیک، یا نسخه اصلی آواتار از طرف هالیوود مورد ملامت قرارگرفته اند و به عنوان حماقت های گران قیمتی که قرار است با شکستی فضاحت بار روبه رو شوند در نظر گرفته شده اند و هر بار، او به راحتی به هالیوود ثابت نموده که سخت در اشتباه بوده و با جذب مخاطبان زیاد و برنده شدن جوایز مختلف، دهان منتقدین را مهروموم نموده است.

جیمز کامرون می خواهد جلوه های ویژه زیرآب را به درستی اجرا کند

یکی از دلایل اصلی این انتظار طولانی برای دنباله های آواتار، می تواند علاقه بیش از حد کامرون به جلوه های ویژه باشد. این همان چیزی است که توانست آواتار را از سایر فیلم های زمان خودش متمایز نماید. او یک کمال گرا است، بنابراین هیچ تردیدی وجود ندارد که می خواهد وقت خود را صرف جلوه های ویژه بی نظیری کند و به برترین وجه از فنّاوری استفاده نماید.

در سال 2011، کامرون بیان داشت که می خواهد دنباله های آواتار را با نرخ فریم بالاتر فیلم برداری کند، چیزی که تا زمان فیلم برداری سه گانه هابیت به وسیله پیتر جکسون چندان مرسوم نبود. در سال 2016، او درباره امکان فیلم برداری فیلم به صورت سه بعدی اما بدون به عینک برای تماشای آن صحبت کرد، اگرچه بعدا اعتراف کرد که استفاده از چنین فناوری در حال حاضر امکان پذیر نیست.

امروزه، جلوه های ویژه ای که در سال 2009 معجزه به حساب می آمدند، جزو ویژگی های معمولی سینما قلمداد می شوند، بنابراین قطعا کامرون می تواند چیزهای شگفت انگیز بیشتری را در فیلم خود به نمایش بگذارد. اگر خلق جهانیی همچون پاندورا هم اکنون به موضوعی عادی در فیلم های پیش پاافتاده تبدیل شده، او باید یک گام جلوتر برود. اما شاید برای خلق چنین جلوه های ویژه ای مجبور باشد چند سال دیگر هم صبر کند. جلوه های ویژه زیرآبی همیشه کامرون را مجذوب خود نموده بودند و او همیشه در فیلم های خود به صراحت این موضوع را نشان داده است، بنابراین چندان عجیب نخواهد بود که ما در آواتار 2 بیشتر شاهد وجود چنین صحنه هایی باشیم اما موضوعی که باید بدان توجه نمود این است که خلق جلوه های ویژه زیرآبی به هر شکلی همیشه سخت بوده است. حتی دوربین عکس برداری نیز در زیرآب محدودیت های خاص خود را دارد، چه رسد به ضبط فیلم که قطعا بسیار سخت خواهد بود.

فراوری چهار دنباله برای آواتار

اما این تاخیر فقط شامل حال آواتار 2 نمی شود. درواقع در طول سالیان متمادی ساخت این فیلم، آن قدر مسایل و موضوعات مختلف درهم آمیخته شده اند که کامرون پیش بینی می نماید ساخت و فراوری آواتار 5 تا سال 2028 به تعویق بیفتد. درواقع تبدیل فیلم به فرانچایز سبب شد که کامرون تصمیم بگیرد فیلم نامه هر چهار قسمت را قبل از آغاز فراوریشان به سرانجام برساند و بعد برای فیلم برداری آماده شود.

آنچه واضح است سرنوشت آواتار 4 و 5 تا حد زیادی به پیروزیت قسمت های 2 و 3 بستگی دارد. حتی کامرون اذعان داشته که اگر درامد فیلمش در گیشه قابل توجیه نباشد، قسمت های دیگر را فراوری نخواهد کرد، اگرچه خبرها حاکی از آن است که فیلم نامه آواتار 5 تکمیل شده است. با تمامی چیزهایی که تا به امروز رخ داده، کارگردان این فیلم استثنایی، خوش بین است و تصور می نماید که این تاخیرها به پیروزیت فیلم لطمه ای وارد نخواهند کد و این فیلم نظر مثبت هواداران را جلب خواهد کرد. در مصاحبه اخیر کامرون، وی برای توجه این تاخیر، آواتار 2 را با کارش بر روی فیلم هایی نظیر بیگانگان و ترمیناتور 2 مقایسه نموده است. وی بیان داشته که آن فیلم ها نیز ازنظر تجاری به شدت پیروز بودند و نسخه های بعدی شان که چندین سال بعد از فیلم های اصلی فراوری شدند نیز توانستند نظر مثبت مخاطبین و منتقدین را جلب کنند. اما آنچه بر همه گان معلوم است این است که دور و زمانه دیگر فرق نموده و سینمای امروز از سینمای دهه 80 فاصله گرفته، رقابت ها شدیدتر شده اند و مخاطبین انتظارات بیشتری دارند و تعداد تماشاچیان سینماها نیز روزبه روز کاهش می یابد. هر چه باشد به زودی تعیین می شود که حق با کامرون است یا نه. البته اگر تاریخ انتشار فیلم مجددا به تعویق نیافتد.

منبع: screenrant

منبع: دیجیکالا مگ

به "علت واقعی اینکه ساخت قسمت بعدی فیلم آواتار انقدر طول کشیده چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علت واقعی اینکه ساخت قسمت بعدی فیلم آواتار انقدر طول کشیده چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید