چرا در زمستان به سختی از خواب بیدار می شویم
به گزارش سرزمین من، تهران (پانا) - در فصل زمستان، افراد هنگام بلند شدن از رختخواب با شنیدن زنگ هشدار به همان شیوه ای که در یک روز آفتابی تابستان شنیده می گردد، دچار مشکل می شوند و احساس احتیاج بیشتری به خواب می نمایند.

به گزارش سرزمین من، با این حال، یک تغییر عمده در بدن ما و فراوری هورمون ملاتونین در این فصل وجود دارد که می تواند در سخت شدن آغاز صبح های سردتر نقش داشته باشد.
ملاتونین چیست؟
ملاتونین یک هورمون طبیعی است که به کنترل الگو های خواب شما یاری می نماید. این هورمون در شب به وسیله غده کاجی فراوری می گردد و با چرخه خواب و بیداری ارتباط دارد.
نسخه مصنوعی ملاتونین اغلب برای درمان مسائل خواب کوتاه مدت و مسائل خواب در افراد بالای 55 سال استفاده می گردد.
این هورمون می تواند برای یاری به خستگی سفر یا کار در نوبت کاری مورد استفاده گردد.
مصرف ملاتونین مصنوعی می تواند منجر به عوارض جانبی متعددی مانند سردرد، سرگیجه، تحریک پذیری و احساس خستگی در طول روز گردد.
ملاتونین چگونه بر بیداری در ماه های زمستان تأثیر می گذارد؟
تاریکی باعث می گردد که بدن ملاتونین بیشتری فراوری کند، این فرایند باعث می گردد تا بدن احساس کند، زمان آماده شدن برای خواب فرا رسیده است.
از سوی دیگر، نور می تواند فراوری ملاتونین را کاهش داده و سیگنال هایی را برای بیدار ماندن به بدن ارسال کند. در ماه های زمستان، با کوتاه شدن روز ها و طولانی شدن شب ها، در نتیجه بعضی افراد ممکن است فراوری ملاتونین بیشتری را آغاز نمایند. این امر اغلب باعث خواب آلودگی آن ها می گردد و برخواستن از رختخواب در صبح تاریک را برای آن ها مشکل می نماید.
بعضی تحقیقات نشان می دهد که فراوری ملاتونین زمستانی می تواند با اختلال عاطفی فصلی (SAD) مرتبط باشد، که می تواند منجر به خلق و خوی بد یا علائم افسردگی در پاییز و زمستان گردد.
علائم اصلی اختلال عاطفی فصلی شامل احساس خستگی، همراه با هوس خوردن غذا های شیرین یا پرخوری است.
منبع: خبرگزاری پانا