طرز تهیه کمپوت گیلاس
به گزارش سرزمین من، فصل تابستان برترین فرصت برای درست کردن کمپوت گیلاس است، زیرا می توانید به این میوه خوشمزه به راحتی دسترسی داشته باشید. پس بهتر است از این فرصت استفاده نموده و این کمپوت خوشمزه، آسان و بسیار ساده را درست کنید. نکته قابل توجه این است که این خوراکی را می توانید هم به تنهایی بخورید و هم روی همه چیز از بستنی تا کیک پنیری و وافل بریزید. در ادامه برترین روش هایی که بتوانید به یاری آن ها این این دسر لذیذ را درست کنید، در اختیارتان قرار خواهیم داد. بنابراین اگر قصد دارید طرز تهیه کمپوت گیلاس را یاد بگیرید، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
به چه مدل خوراکی هایی کمپوت می گوییم؟
قبل از اینکه سراغ طرز تهیه کمپوت گیلاس برویم، بهتر است آنالیز کنیم که کمپوت ها چه نوع خوردنی هستند؟ این روش پخت یکی از ساده ترین روش هاست که میوه های تابستانی را تبدیل به دسر کنیم. کمپوت از پختن میوه های تازه یا خشک با آب و شکر درست می گردد. گاهی اوقات افزودنی هایی مانند ادویه جات، عصاره ها یا عطرهای طبیعی مانند وانیل و دارچین به این ترکیب اضافه می گردد. برای تهیه کمپوت ضروری است میوه ها به مدت کافی بپزند تا نرم شده و طعم شکر را به خود بگیرند؛ البته باید بافت خود را حفظ کند.
کمپوت را می توان گرم یا سرد سرو کرد و همانطور که گفتیم برای دسرهایی مانند کیک یا بستنی این خوردنی را به عنوان تزئین اضافه می نمایند. به تنهایی هم به عنوان یک دسر ساده و میان وعده مورد استفاده قرار می گیرد.بعضی از کمپوت های خانگی ممکن است به صورتی تهیه شوند که میوه خرد گردد.حتی بعضی افراد با مخلوط کن میوه را کمی خرد می نمایند. البته حتما نیازی نیست که میوه های کمپوت را خرد کنیم و این موضوع سلیقه ای است.
چطور برترین گیلاس را برای کمپوت انتخاب کنیم؟
کمپوت گیلاس بسیار پرطرفدار است؛ بیشتر ما ترجیح می دهیم این دسر را با گیلاس تازه درست کنیم و در بیشتر منطقه ها، فصل گیلاس تابستان است. برای انتخاب برترین گیلاس ها برای کمپوت، چند نکته مهم وجود دارد که بهتر است به آن ها توجه کنیم. با رعایت نکات زیر می توانید گیلاس هایی انتخاب کنید که کمپوت شما را خوش طعم و لذیذ و خوش رنگ نمایند:
- رنگ: گیلاس هایی را که پررنگ و یکدست هستند انتخاب کنید. رنگ قرمز تیره یا بنفش نشان دهنده رسیده بودن و طعم خوب این میوه است.
- سفتی: گیلاس هایی که سفت و پر هستند را بردارید. اگر خیلی نرم باشند، ممکن است داخل کمپوت له شوند.
- تازگی: سعی کنید گیلاس های تازه خریداری کنید که پوست آن ها صاف و بدون هرگونه کبودی یا آسیب دیدگی باشد.
- بوی میوه: گیلاس هایی که بوی ملایم و دلپذیری دارند، معمولا طعم بهتری هم دارند.
- دنباله ها: اگه گیلاس ها هنوز دنباله دارند، نشانه این است که تازه تر هستند.
- فصلی بودن: گیلاس ها در فصل خود یعنی تابستان، برترین کیفیت رو دارند. اگر می خواهید کمپوت در زمان دیگری از سال درست کنید، می توانید از گیلاس های یخ زده بهره ببرید که کیفیت آن تا حدی حفظ گردد.
مواد لازم برای تهیه کمپوت گیلاس
قبل از اینکه سراغ مواد لازم و طرز تهیه کمپوت گیلاس برویم، بهتر است به این نکته اشاره کنیم که مزه این کمپوت به خوب یا ید بودن گیلاس بستگی دارد. بنابراین اگر شما می خواهید که طعم آن خوب باشد، گیلاس مناسبی انتخاب کنید.
مواد لازم:
- گیلاس تازه: شما می توانید از گیلاس های سیاه، ترش یا گیلاس های شیرین بهره ببرید. من از گیلاس های تازه استفاده می کنم که خودم هسته آن را در می آورم. البته شما می توانید از گیلاس های منجمد بهره ببرید و آن ها قبلا منجمد کردن هسته گیری کنید.
- آب : برای 500 گرم گیلاس، دو پیمانه آب بهره ببرید.
- شکر: اگر قصد دارید کمپوت را با گیلاس های ترش درست کنید، باید کمی شکر به آن اضافه کنید. برای گیلاس های ترش می توانید از 1/2 پیمانه شکر بهره ببرید.
- آب لیمو: این مورد دلخواه است و برای تعادل برابر شیرینی گیلاس ها استفاده می گردد.
- چوب دارچین یا وانیل: این مورد هم دلخواه است و برای طعم دار کردن می توانید بهره ببرید
طرز تهیه 5 دسر مجذوب نماینده که باید در خانه درست کنید
روش جداسازی هسته گیلاس
هیچکس دوست ندارد هسته گیلاس را بخورد و حتی نمی خواهد هسته ها در کمپوت باشند. جدا کردن هسته گیلاس با ابزار مناسب، بسیار آسان است. اگر شما وسیله ای برای خارج کردن هسته گیلاس ندارید، می توانید به راحتی با یاری یک نی، چاقو یا چوب مخصوص هسته گیری، هسته را جدا کنید.
طرز تهیه کمپوت گیلاس
با این چند مورد و یک قابلمه می توانید در عرض چند دقیقه کمپوت گیلاس خانگی خوشمزه درست کنید. همه این موارد را ضروری است بر روی حرارت میانه بپزید تا مایع به یک شربت غلیظ تبدیل گردد. در ادامه مراحل را با هم مرور می کنیم:
- در یک قابلمه مناسب، آب و شکر را روی حرارت میانه بگذارید تا شکر کاملاً در آب حل گردد و آغاز به جوشیدن کند.
- اگر می خواهید از وانیل یا چوب دارچین بهره ببرید، در این مرحله آن ها را به شربت اضافه کنید.
- گیلاس های هسته گیری شده را به شربت اضافه کنید. حرارت را کمی کاهش دهید تا گیلاس ها به آرامی بپزند و شربت قوام بیاید.
- اجازه دهید گیلاس ها برای حدود 15 تا 20 دقیقه در شربت بجوشند. اگر دوست دارید کمپوت شما کمی ترش تر باشد، آب لیمو را در این مرحله اضافه کنید.
- پس از اینکه گیلاس ها نرم و شربت کمی غلیظ شد، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید کمپوت به دمای اتاق برسد.
- کمپوت آماده شده را در ظرف مورد نظرتان بریزید و پس از خنک شدن کامل، آن را در یخچال قرار دهید.
به این چند نکته طلایی توجه کنید
- از گیلاس های یخ زده هم می توانید بهره ببرید. داشتن گیلاس های یخ زده به این معنی است که شما می توانید در هر زمانی از سال این کمپوت را درست کنید.
- میو ه های مختلف اضافه کنید. با اضافه کردن توت فرنگی یا تمشک (یا هر دو) این دسر را به یک کمپوت ترکیبی تبدیل کنید.
- به جای آبلیمو، از مقداری سرکه هم می توانید بهره ببرید.
- پس از پخت، می توانید در حالی که کمپوت گیلاس در حال خنک شدن است، کمی وانیل اضافه کنید.
سخن انتهای
در این مطلب با طرز تهیه کمپوت گیلاس و نکات مهم آشنا شدیم. در انتها بهتر است یادآوری کنیم که این کمپوت را هم می توان به تنهایی خورد و یا از آن به عنوان روکش روی چیز کیک و کیک بهره ببرید. بعلاوه می توان کمپوت گیلاس سرد شده را روی بستنی ریخت.
منبع
منبع: دیجیکالا مگ