طرز تهیه سوفله موز، دسر خوشمزه و مجلسی
به گزارش سرزمین من، خبرنگارانـ دسر ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین خوراکی ها در سراسر دنیا هستند. دسر ها پای ثابت مهمانی ها و یکی از اصلی ترین منو های خوشمزه رستوران ها هستند که معمولاً پس از غذا سرو می شوند؛ زیرا شیرینی موجود در آن ها به هضم بهتر غذا یاری می نماید و یک عصرانه دلنشین در کنار چای و قهوه به شمار می فرایند.
به گزارش سرزمین من، سوفله یک غذای فرانسوی و به معنای پف کردن است. سوفله هم به صورت غذا و هم به صورت دسر تهیه می گردد؛ اما وجه اشتراک همه سوفله ها در این است که برای تهیه آن ها زرده و سفیده تخم مرغ را به صورت جداگانه هم می زنند تا پف نمایند؛ سپس آن ها را با مواد دیگر ترکیب می نمایند. سوفله موز یک دسر بسیار خوشمزه و مجلسی است که از ترکیب خامه، پودر قند، تخم مرغ، موز و گردو تهیه می گردد که بسیار خوش طعم و مقوی است. در ادامه این مطلب طرز تهیه سوفله موز همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه سوفله موز
موز: 3 عدد
پودر قند: نصف پیمانه
تخم مرغ: 3 عدد
خامه قنادی: 1 پیمانه
پودر ژلاتین: 2 قاشق غذاخوری
گردوی خرد شده: یک چهارم پیمانه
وانیل: نوک قاشق چای خوری
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به پودر ژلاتین
ژلاتین ماده ای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته می گردد که در بخش هایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همواره از روش بن ماری بهره ببرید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگر ژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. بعلاوه یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل 4 ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگه داری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا 6 ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت پودر ژلاتین خاصیت خود را از دست خواهد داد.
نکات مربوط به پودر قند
پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر نموده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که داخل کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت گردد؛ بنابراین قبل از اینکه آن را به مواد دسر اضافه کنید، حتماً با گوشت کوب بکوبید و سپس الک کنید.
طرز تهیه مرحله به مرحله سوفله موز
1 ـ برای آغاز کار زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا کنید و هرکدام را داخل ظرف های جداگانه بریزید.
2 ـ نیمی از پودر شکر را همراه با وانیل به زرده تخم مرغ اضافه کنید و با دور میانه همزن برقی بزنید تا کرم رنگ و کش دار گردد.
3 ـ حالا میزان پودر قند به جای مانده را به سفیده تخم مرغ اضافه کنید و با دور تند همزن برقی بزنید تا سفیده سفت گردد و فرم بگیرد، تا جایی که وقتی ظرف را برمی گردانید، از آن بیرون نریزد.
4 ـ پودر ژلاتین را داخل یک لیوان بریزید و با دو تا سه قاشق غذاخوری آب سرد مخلوط کنید؛ سپس لیوان را روی بخار کتری یا سماور بگذارید و صبر کنید تا ژلاتین کاملا در آب حل گردد؛ سپس ژلاتین آماده را به مخلوط زرده تخم مرغ و پودر قند اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند.
5 ـ در این مرحله خامه را با همزن برقی خوب بزنید تا فرم بگیرد؛ سپس آن را به کاسه زرده ها اضافه کنید و کمی با لیسک هم بزنید؛ سپس سفیده های فرم گرفته را به این مخلوط اضافه کنید و باز هم بزنید تا همه مواد به خوبی با هم مخلوط شوند.
6 ـ در مرحله آخر موز های حلقه شده و گردوی خرد شده را داخل دسر بریزید و هم بزنید. حالا سوفله آماده را داخل قالب مورد نظر بریزید و آن را به مدت 6 ساعت داخل فریزر بگذارید تا ببندد. بعد از این مدت زمان سوفله موز شما آماده است، نوش جان.
روش تهیه خامه فرم گرفته
معمولاً برای فرم دادن خامه قنادی گفته می گردد که آن را به مدت 15 تا 20 دقیقه با همزن برقی هم بزنید؛ اما همان طور که می دانید، در قنادی خیلی نباید روی این زمان بندی ها تمرکز کنید و مهم تر از زمان بندی این است که شما ابزاری را که در اختیار دارید، بشناسید.
به عنوان مثال ممکن است که همزن شما یک همزن قوی یا میانه باشد. مسلماً نتیجه ای که در 15 دقیقه با این دو همزن حاصل می گردد، فرق دارد. ممکن است با همزن میانه در 15 دقیقه خامه آماده گردد؛ اما همان نتیجه با یک همزن قوی در 8 دقیقه به دست بیاید.
حالا اگر شما قدرت همزن تان را ندانید و با همزن قوی 15 دقیقه خامه را هم بزنید، نهایتاً چیزی که به دست می آید، خامه فرم گرفته نیست. به زمان بندی ها توجه کنید؛ اما معیار اصلی باید آشنایی و شناخت ابزار کارتان باشد. در این قسمت روش صحیح فرم دادن خامه قنادی را با شما به اشتراک می گذاریم.
همواره وقتی خامه را از لوازم قنادی ها تهیه می کنید، با توجه به احتیاجتان آن را در بسته های نیم کیلویی یا یک کیلویی یا کم تر بسته بندی کنید تا وقتی که خواستید از آن بهره ببرید، فقط بسته مورد احتیاج را از فریزر خارج کنید. برای آغاز کار باید خامه یخ زده را از فریزر خارج کنید و در دمای محیط قرار بدهید تا یخ زدایی گردد و حالت بستنی پیدا کند.
بعد خامه را داخل یک کاسه مناسب که ترجیحا از جنس فلزی باشد، بریزید و همزن را روی دور میانه قرار بدهید. وقتی خامه یک دست شد، آن را روی دور تند قرار بدهید. خامه وقتی زده شده نیست، براق است؛ اما وقتی آغاز به آماده شدن می نماید، کم کم رنگ آن مات می گردد. وسط کار یک بار همزن را خاموش کنید و خامه را با لیسک آرام به صورت دورانی هم بزنید. خامه را زیر و رو کنید تا خامه های زیر ظرف هم زده گردد. برای بهتر فرم گرفتن خامه کاسه حاوی خامه را روی ظرف حاوی یخ قرار بدهید و بعد با همزن هم بزنید.
علاوه بر مات شدن خامه یکی دیگر از نشانه های خامه فرم گرفته این است که رد پره های همزن روی آن می افتد. وقتی سر همزن را از داخل ظرف خامه بیرون می آورید، باید خامه داخل پره های آن گیر نموده باشد. وقتی خامه آماده گردد، اگر ظرف را برعکس کنید، هرگز خامه از آن بیرون نمی ریزد. وقتی خامه آماده شد، دیگر آن را زیاد هم نزنید. خامه را هر بار به میزان احتیاجتان فرم بدهید؛ زیرا بعد از یک بار فرم دهی دیگر نمی توانید برای تزیین کیک یا دسر ها از آن بهره ببرید.
منبع: فرارو