طرز تهیه خورشت فسنجان غذای اصیل ایرانی

به گزارش سرزمین من، طرز تهیه خورشت فسنجان

خورشت فسنجون یا فسنجان یکی از اصیل ترین و خوشمزه ترین خورشت های ایرانی است. خواستگاه و اصالت خورشت فسنجون از استان گیلان است. اما به علت طعم بی نظیر و خوشمزه آن در بیشتر شهرهای ایران پخته می شود. این غذا معمولا با گوشت یا مرغ برای ناهار درست می شود .گفته می شود که خورشت فسنجان یکی از قدیمی ترین غذاهای سنتی ایرانی است که قدمت آن به دوره ساسانیان بر می شود. در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا با طرز تهیه خورشت فسنجان بیشتر آشنا شوید.

طرز تهیه خورشت فسنجان غذای اصیل ایرانی

خورشت فسنجان چیست؟

خورشت فسنجان (Fesenjan) که به می تواند به صورت ترش و یا شیرین تهیه گردد، معمولا با گوشت مرغ تهیه می گردد، البته می توان از گوشت قلقلی هم برای تهیه آن استفاده کرد. بعلاوه گردو و رب انار سایر مواد تشکیل دهنده این خورشت به حساب می آیند. فسنجان غذای سنتی مردم گیلان است و معمولا با گوشت اردک آن را می پزند.

مواد لازم

  • 300 گرم گردو
  • 4 تکه ران یا سینه مرغ
  • 1 عدد پیاز بزرگ
  • 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • 4 قاشق غذاخوری رب انار
  • 2 قاشق غذاخوری شکر
  • 1/2 قاشق چایخوری دارچین
  • نمک و فلفل، زردچوبه به میزان لازم
  • 1 قاشق غذاخوری زعفران دم نموده

طرز تهیه خورشت فسنجان

در مرحله اول تهیه خورشت فسنجون، مرغ ها را پاک کنید و خوب بشویید و در داخل آبکش قرار دهید، تا آب آن خشک گردد. سپس بر روی مرغ ها میزانی نمک و فلفل سیاه بپاشید.

یک تابه مناسب انتخاب کنید و درون آن میزانی روغن مایع بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا داغ گردد. سپس مرغ ها را درون روغن قرار دهید و تفت دهید تا سرخ شوند. بعد از اینکه یک طرف مرغ ها سرخ شد آن ها را برعکس کنید تا طرف دیگر نیز سرخ گردد. بعد از اینکه سرخ کردن مرغ ها تمام شد آن ها را در یک کاسه بگذارید.

در گام بعدی پیاز را پوست بگیرید و بشویید و به صورت نگینی خرد کنید.

یک قابلمه را انتخاب کنید و درون آن میزانی روغن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ گردد. سپس پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا میزانی بافت پیاز نرم گردد. سپس میزانی زردچوبه به پیازها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شوند و مجددا آن ها را تفت دهید.

سپس به قابلمه، مغز گردوهای خرد شده را اضافه کنید و سپس خوب مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و آن ها را با یکدیگر به مدت 5 دقیقه تفت دهید.

در مرحله بعد رب انار را به قابلمه اضافه کنید و به آن نیز 5 دقیقه فرصت دهید تا سرخ گردد.

به قابلمه مرغ هایی را که از قبل سرخ کردید را اضافه کنید و خوب آن را هم بزنید تا با مواد یکدست گردد. سپس کمی آن را تفت دهید و در نهایت چند پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه دهید تا خورشت فسنجون به آرامی پخته گردد.

حداقل به خورشت فسنجون 3 ساعت وقت دهید تا کاملا جا بیفتد و روغن بیندازید و در نهایت در نیم ساعت پایانی پخت خورشت، 2 قاشق غذا خوری شکر را به همراه 1 قاشق غذا خوری زعفران دم نموده را به خورشت اضافه کنید.

بعد از پخته شدن خورشت فسنجون آن را در یک کاسه زیبا بکشید و به همراه پلو زعفرانی سرو کنید.

نکات طلایی در تهیه خورشت فسنجان

  • اگر شما هوادار خورشت فسنجون ترش به مانند روش گیلانی و مازندرانی باشید، دیگر احتیاجی به افزودن شکر زیاد به خورشت نیست ولی بهتر است میزان کمی شکر را جهت رنگ و لعاب بیشتر اضافه کنید.
  • خورشت فسنجون را می توان با گوشت گوسفند، گوشت گوساله، گوشت مرغ، گوشت مرغابی، گوشت بوقلمون، گوشت شتر و … درست کرد. اما با در نظر گرفتن طب سنتی که می گوید گردو دارای طبع گرمی است، بهتر است از گوشت گوساله که دارای طبع سرد است، بهره ببرید تا طبع خورشت فسنجون را متعادل کند.
  • اگر می خواهید در خورشت فسنجون از گوشت قرمز بهره ببرید، بهتر است گوشت را به شکل قلقلی در بیاورید تا ظاهر خورشت شما زیباتر به نظر برسد.
  • برای اینکه چربی درون گردوها آزاد گردد، بهتر است آن ها را درون آب سرد بریزید تا به آن ها شوک وارد گردد و روغن درون آن ها به آب منتقل گردد. سپس از آب حاصله برای تهیه خورشت فسنجون بهره ببرید.
  • در تهیه خورشت فسنجون احتیاج به استفاده زیاد از روغن نیست، چون خود گردو به میزان لازم چربی ایجاد می نماید.
  • می توانید برای طعم بهتر خورشت فسنجون از 1 قاشق غذاخوری دارچین و 1 عدد برگ بو به مرغ ها در هنگام تفت دادن اضافه کنید.
  • در هنگام آماده شدن خورشت هنگامی که آب خورشت هنوز رقیق است ولی مرغ شما کاملاً پخته شده است، بهتر است مرغ را از قابلمه خارج کنید و بگذارید تا آب خورشت به تنهایی تبخیر گردد. سپس دوباره مرغ را به قابلمه اضافه کنید.
  • یک روش برای اینکه خورشت فسنجون شما بیشتر روغن بندازد این است که به درون آن چند قالب یخ کوچک بریزید تا به گردوها شوک وارد گردد و روغن از آن ها خارج گردد.
  • برای اینکه کمی رنگ به خورشت فسنجون بدهید می توانید در انتهای آماده شدن آن یک قاشق رب گوجه فرنگی را به خورشت اضافه کنید.
  • خورشت فسنجون یک غذای زمان بر است. بنابراین در تهیه و پخت آن حوصله و صبر به خرج دهید.
منبع: تاپ تراول

به "طرز تهیه خورشت فسنجان غذای اصیل ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت فسنجان غذای اصیل ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید