کارفرما ها در رزومه ها در پی چه مهارت هایی هستند؟
به گزارش سرزمین من، پاسخ: دوست عزیز، بخش مهارت ها در رزومه به کارفرما ها نشان می دهد که تو توانایی های لازم برای موفقیت در شغل مربوطه را داری یا خیر. معمولا کارفرما ها به این بخش توجه ویژه ای دارند.
پس از بررسی مهارت ها معین می شود که آیا به مرحله بعدی استخدام راه پیدا می کنی یا نه. همان طور که (احتمالا) می دانی، مهارت ها به دو گروه مهارت های سخت و نرم تقسیم می شوند. مهارت های سخت، همان توانایی ها و مهارت های فنی هستند که کمک می کنند وظایف شغل مربوطه را انجام دهی. آن ها معمولا از طریق دوره های آموزشی، دانشگاهی و تجربه به دست می آیند. مثل مدیریت پروژه، کدنویسی یا ویراستاری. مهارت های نرم، مهارت های ارتباطی- انسانی اند. آن ها فنی نیستند و مربوط به نحوه کار کردنت هستند. یادگیری شان سخت است، چون معمولا جزو ویژگی های شخصیتی هستند. درست مثل مهارت هایی که خودت داری. از جمله این مهارت ها می توان به خلاقیت، کار گروهی، مدیریت زمان، انعطاف پذیری، توانایی حل اختلاف و مسائل اشاره کرد.
بیا با هم 10 گروه از مهارت هایی را که می توانی در رزومه بگنجانی مرور کنیم و نگاهی بیندازیم به مجموعه مهارت های خاصی که در نقش های مختلف لازمند.
1- گوش دادن فعال. این یعنی توانایی تمرکز کامل روی فردی که با تو در حال گفت وگوست. این مهارت کمک می کند پیام او را درک کنی، اطلاعاتی که می دهد را دریافت کنی و پس از فکر کردن، سنجیده پاسخ دهی. مخاطب های فعال برای آنکه توجه خود به مخاطب را نشان دهند از تکنیک های کلامی و غیرکلامی استفاده می کنند. با کسب و استفاده از مهارت های گوش دادن به همکارهایت نشان می دهی که در امور، مشارکت داری و به پروژه یا وظیفه مربوطه، علاقه مندی.
2-مهارت های ارتباطی. این ها مهارت هایی هستند که موقع ارائه و دریافت اطلاعات مختلف، استفاده می کنی، مثلا موقع تبادل ایده، بیان احساسات یا توضیح شرایط. از جمله مهارت های ارتباطی عبارتند از گوش دادن، صحبت کردن، مشاهده و همدلی. داشتن مهارت های ارتباطی قوی در هر صنعت و حوزه و رده ای مهم است.
3- مهارت های کامپیوتری. این یعنی توانایی یادگیری و اجرای تکنولوژی های مختلف. مهارت های سخت افزاری به تو کمک می کنند از کامپیوتر استفاده کنی. این حتی می تواند به سادگی خاموش و روشن کردن دستگاه باشد. مهارت های نرم افزاری، اما به تو کمک می کنند از برنامه ها و اپلیکیشن ها به شکلی موثر استفاده کنی. کارفرما ها بعضی از مهارت های نرم افزاری را پیش نیاز استخدام می دانند، مثل ورد و اکسل.
4- مهارت های خدمات مشتری. یعنی ویژگی ها و روش هایی که کمک می کنند به نیاز های مشتری رسیدگی کنی تا تجربه مثبتی برایش ایجاد شود. به طور کلی، این مهارت ها به شدت وابسته به حل مشکل و ارتباط گیری هستند. خدمات مشتری معمولا یک مهارت نرم تلقی می شود.
5- مهارت های میان فردی. این مهارت ها، ویژگی های شخصیتی هستند که هنگام تعامل با دیگران به آن ها تکیه می کنی و می توانند در طیف وسیعی از شرایط و سناریو ها به کمک تو بیایند. توسعه این مهارت ها از لازمه های همکاری موثر با دیگران، حل مسائل و رهبری پروژه ها و تیم هاست.
6- مهارت های رهبری سازمان. این مهارت ها به سرپرستان این امکان را می دهند که گروه ها را برای نیل به یک هدف مشترک، سازماندهی کنند. تو، چه در جایگاه مدیریتی باشی، چه در حال رهبری یک پروژه، مهارت های رهبری کمک می کنند در دیگران انگیزه ایجاد کنی تا کار ها را به اتمام برسانند و طبق برنامه ریزی ها و مهلت ها، به اهداف معین شده برسند.
7- مهارت های مدیریتی. این مهارت ها، ویژگی هایی هستند که کمک می کنند هم کار ها و هم افراد را مدیریت کنی. یک مدیر خوب، منظم، اهل برنامه ریزی و دلسوز است و برای حمایت از تیم ها یا پروژه ها، ارتباطات شفاف را فراموش نمی کند. مدیران باید هم مهارت های نرم را بلد باشند و هم یکسری مهارت های مربوط به حوزه کاری خودشان را.
8- مهارت های حل مساله. این مهارت ها به تو کمک می کنند ریشه مشکل را پیدا و فورا یک راه حل موثر برای همه طرفین پیدا کنی. این مهارت ها در همه جایگاه های شغلی و صنایع، ارزشمند تلقی می شوند. حل موثر مساله، ممکن است نیازمند مهارت های فنی خاصی در حوزه کاری ات نیز باشد.
9- مهارت های مدیریت زمان. این مهارت ها کمک می کنند وظایف و پروژه ها را قبل از اتمام مهلت انجام دهی و همزمان، میان کار و زندگی ات بالانس برقرار کنی. نظم داشتن و حفظ آن، کمک می کند وظایفت را بر اساس اهمیت، اولویت بندی و روز کاری ات را تقسیم بندی کنی. برای شروع مدیریت زمان، گام اول این است که اهداف فردی، تیمی و شرکت را عمیقا درک کنی.
10-مهارت های قابل انتقال. این ها مهارت هایی هستند که به درد هر کارفرمایی می خورند و اگر شغل یا حتی مسیر حرفه ای ات را تغییر دهی، باز هم به کارت می آیند. این مهارت ها معمولا نرم هستند، مثل انعطاف پذیری، سازمان دهی و کار تیمی، و همچنین هر ویژگی ای که کارفرما ها در کارجو های ممتاز جست وجو می کنند. مهارت های قابل انتقال کمک می کنند هنگام درخواست برای یک شغل نو، به خصوص در یک حوزه کاری متفاوت، از تجربیات قبلی ات به نفع خود استفاده کنی.
در انتها باید به این نکته اشاره کنم که کارفرما ها معمولا دنبال کارجویی هستند که ترکیب مناسبی از هر دو گروه مهارت ها را داشته باشد؛ یعنی هم مهارت های نرم و هم سخت. در بسکمک از موارد، مهارت های نرم به تو کمک می کنند مهارت های سخت خودت را ارتقا دهی.
منبع: فرارو