طرز تهیه کیک یزدی اصیل با تصویر

به گزارش سرزمین من، کیک یزدی اصیل، نوعی شیرینی با طعمی لذیذ و از نظر مقدار شیرینی متعادل است که حتی نظر افرادی که از مصرف شیرینی پرهیز می نمایند را به خود جلب نموده و همین مسئله باعث شده تا به عنوان عنصری همیشگی در مراسم و جلسات مختلف مورد استفاده قرار گیرد. در این مطلب شما را با طرز تهیه کیک یزدی به همراه نکات مربوط به آن آشنا خواهیم کرد.

طرز تهیه کیک یزدی اصیل با تصویر

سرزمین من | سرویس آشپزی - معروف ترین سوغات شهر یزد، کیک یزدی است. بیشتر سوغاتی های این شهر تاریخی را شیرینی های خوشمزه ای تشکیل می دهد که ادویه های سنتی مورد استفاده در آن طعمی متفاوت به آن داده است، شیرینی هایی نظیر قطاب، باقلوا، پشمک و... که در کل ایران هواداران زیادی دارند و کمتر کسی پیدا می گردد که در سفر به یزد، طعم شیرینی های آن را تجربه نکند. در میان این شیرینی های متنوع با کیکی روبرو خواهید شد که انواع آن در شهر های دیگر طبخ می گردد که نه تنها از نظر طعم و مزه، بلکه از نظر ظاهری نیز با کیک یزدی اصیل متفاوت است. کیک یزدی دارای ضخامت کمتری است و در مرکز آن برجستگی ترک خورده ای به چشم می خورد که ظاهر آن را منحصر به فرد می سازد.

کیک یزدی با داشتن شیرینی متعادل و پودر پسته روی آن، مورد توجه هر سلیقه ای قرار می گیرد و هواداران زیادی را به خود جلب نموده است. طعم و مزه واقعی این کیک را زمانی متوجه می شوید که یکی از انواع مرغوب آن که با مواد درجه یک تهیه شده باشد را امتحان کنید. این کیک را به واسطۀ دستور پخت ساده ای که دارد می توان به راحتی در خانه نیز آماده کرد و در کنار انواع نوشیدنی گرم و سرد میل کرد.

طرز تهیه کیک یزدی اصیل

مواد لازم
تخم مرغ3 عدد
شکر1 پیمانه
ماست یونانی ساده3/4 پیمانه
روغن مایع1/2 پیمانه
پودر هل1 قاشق چایخوری
گلاب2 قاشق غذاخوری
آرد 1+3/4 پیمانه
نشاسته ذرت3 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر2 قاشق چایخوری
پودر پسته برای تزیینبه مقدار لازم

دستور تهیه:

  1. فر را روی درجه حرارت 400 درجه فارنهایت گرم کنید. برای اینکه کیک پف نموده و کیفیت خوبی پیدا کند باید فر را از قبل خوب گرم کنید.
  2. قالب کیک یزدی یا کپسول های کاغذی را در سینی فر قرار دهید تا آماده باشد.
  3. تخم مرغ ها را از یخچال بیرون قرار دهید تا به دمای محیط برسند، سپس در یک کاسه نسبتا عظیم، تخم مرغ و شکر را مخلوط کنید.
  4. تخم مرغ و شکر را خوب هم بزنید تا کرم رنگ گردد.
  5. سپس ماست و روغن را به تخم مرغ و شکر اضافه کنید.
  6. مخلوط تخم مرغ و ماست را به مدت 6-5 دقیقه خوب هم بزنید تا یکدست شوند و سپس گلاب را اضافه کنید.
  7. در ظرف دیگری آرد، نشاسته ذرت، پودر هل و بکینگ پودر را مخلوط نموده و سه بار الک کنید.
  8. مواد خشک الک شده را در سه مرحله به مایه تخم مرغ اضافه نموده و با لیسک هم بزنید. هم زدن باید در حدی باشد که فقط آرد با مواد مخلوط گردد و نیازی به هم زدن زیاد نیست.
  9. در انتها حدود 20 الی 30 ثانیه، مواد را با همزن برقی بزنید تا یکدست گردد و مایه کیکی غلیظ حاصل گردد.
  10. بلافاصله مایه را در قالب های کیک ریخته و 2/3 حجم قالب را با آن پر کنید. اگر تمایل دارید روی کیک ترک بخورد، یک قاشق را در روغن مایع بزنید، روی مایه کیک در قالب مثل علامت بعلاوه فرد کنید و هر بار قاشق را به روغن آغشته کنید.
  11. روی مواد کمی پودر پسته بریزید و سینی را به مدت 10 دقیقه در فری که از قبل روی حرارت 400 درجه فانهایت گرم شده، قرار دهید.
  12. سپس درجه حرارت فر را به 350 درجه فارنهایت کاهش داده و فرصت دهید تا کیک 12-10 دقیقه دیگر بپزد و رنگ آن طلایی مایل به قهوه ای گردد.
  13. پس از پخت، قالب ها را از فر خارج نموده و اجازه دهید تا کیک 15 دقیقه خنک گردد، سپس با چای، قهوه یا شیر سرو کنید.

علت پف نکردن کیک یزدی

یکی از مشکلاتی که بیشتر خانم ها در درست کردن کیک دارند این است که کیک سفت می گردد، مواد کیک به هم می چسبند و کیک پف نمی نماید. این مساله چند دلیل اصلی دارد:

  • تخم مرغ سرد به سختی کف می نماید، بنابراین تخم مرغ را حداقل یک ساعت قبل از زدن از یخچال درآورید. تخم مرغ سرد، نه تنها خوب زده نمی گردد بلکه مخلوط کردنش با مواد دیگر هم سخت است. زدن، مخلوط کردن و پختن تخم مرغی که دمای محیط را گرفته باشد، بسیار آسان تر از تخم مرغ سرد است.
  • اگر فر از قبل گرم نشده باشد پف کیک می خوابد و کیفیت مطلوب را پیدا نمی نماید.
  • اگر دمای فر خیلی زیاد یا خیلی کمتر از دمای ذکر شده در دستور پخت باشد در میزان پف کردن کیک تاثیر می گذارد.
  • اگر میزان بیکینگ پودر به نسبت آرد کم بوده یا خیلی کهنه باشد در پف نکردن کیک موثر است، بنابراین اگر آرد مرغوب ندارید میزان بکینگ پودر را باید 2 تا 3 برابر دستور بریزید تا نتیجه خوبی حاصل گردد.
  • اگر اندازه قالب نسبت به مایه کیک خیلی عظیم یا کوچک باشد و میزان ریختن مایه کیک در آن رعایت نگردد، می تواند در پف کیک موثر باشد.
  • اگر مایه کیک خیلی کند آماده گردد و فاصله بین تهیه مواد تا قرار دریافت در فر خیلی زیاد باشد، رطوبت کیک از بین رفته و پف نمی نماید، بنابراین حدبیشتر زمان آماده سازی مواد کیک باید 30 دقیقه باشد و پس از آماده سازی، قالب کیک فورا در فری که از قبل روی درجه حرارت تعیین گرم شده قرار گیرد.

اگر اطراف کیک یزدی پف کند، ولی وسط آن پف نکند، دو دلیل می تواند داشته باشد:

  1. باز و بسته کردن درب فر در حین پخت
  2. فاصله زیاد بین تهیه مواد تا قرار دریافت در فر

طعم خوب کیک یزدی باعث شده یکی از شیرینی های اصلی در مراسم مختلف باشد؛ مراسم عزاداری از جمله جا هایی هستند که با این کیک در کنار چای از میهمان ها پذیرایی می گردد. اما استفاده از آن تنها به مراسم عزاداری ختم نمی گردد، بلکه در جشن ها و اعیاد نیز در میان مردم پخش می گردد تا کام آن ها را شیرین کند. هرچند در جشن های عروسی یا جشن هایی از این قبیل، کمتر به چشم می خورد، اما در بسیاری از جلسات رسمی و اداری هم، با آن از میهمان ها پذیرایی می گردد و به واسطۀ حجم و مزه ای که دارد به عنوان یک خوراکی مقوی و لذیذ مورد استفاده قرار می گیرد که افراد بعد از خوردن یک یا دو عدد از آن احساس سیری خواهند کرد.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه کیک یزدی اصیل با تصویر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک یزدی اصیل با تصویر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید