آستانه مصرف منصفانه اینترنت چیست؟

به گزارش سرزمین من، مقدار ترافیک تعریف شده یا حجم، برای سرویس ها از سوی اپراتور اختیاری است و تحت اسم آستانه مصرف منصفانه (FUP) معین می گردد و سقف تعرفه هر گیگابایت اضافه ترافیک بین الملل، 20 هزار ریال معین شده است.

آستانه مصرف منصفانه اینترنت چیست؟

یکی از وعده هایی که در سال های گذشته در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات داده شده بود، تبدیل اینترنت ثابت حجمی به غیرحجمی با مصرف منصفانه بود. با انتشار مصوبه نو سرویس های پرسرعت غیرحجمی و البته مبتنی بر یک مصرف منصفانه که درواقع سقف این حجم به وسیله هریک از ارائه دهندگان خدمات اینترنت معین می شد، شرکت ها موظفند جزئیات مصرف منصفانه خود را به اطلاع مشترکین برسانند.

البته کوشش برای کاهش قیمت اینترنت در ایران در شرایطی است که کارشناسان عقیده دارند اکنون بحث فروش پهن باند در بعضی کشورها به سمت رایگان شدن می رود و هزینه دسترسی به پهنای باند اینترنت در بیشتر کشورها در حال کاهش است. عایدی اپراتورها هم در جهان به سمتی می رود که بر اساس ارائه خدمات حاصل شده باشد و نه فروش پهنای باند، به همین علت بود که ارائه اینترنت از حجم به سرعت تغییر یافت.

آستانه مصرف منصفانه چیست؟

خدمت اینترنت پرسرعت ثابت، با فناوری های مختلفی مانند ADSL، VDSL، FTTH، TD-LTE ارائه می گردد. براساس مصوبه 266 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مقدار ترافیک تعریف شده یا حجم، برای سرویس ها از سوی اپراتور اختیاری است و تحت اسم آستانه مصرف منصفانه (FUP) معین می گردد. بعلاوه در قراردادهای با دوره زمانی بیش از یک ماه، اپراتور در زمان عقد قرارداد، نحوه دسترسی مشترک به حجم ترافیک سرویس (کل حجم به صورت یکجا در ابتدای دوره یا با تقسیم بندی ماهانه) را به مشترک اطلاع رسانی می نماید.

در صورتی که مقدار ترافیک سرویس مشترک، تا سقف آستانه استفاده منصفانه ماهانه به سرانجام برسد، بر اساس مصوبه 266 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، اپراتور باید سرعت کاربر را تا حداقل سرعت 128 کیلوبیت برثانیه کاهش دهد. بعلاوه مشترک می تواند با خرید حجم ترافیک اضافه تا سرانجام مدت قرارداد از سرویس خود با سرعت خریداری شده، استفاده کند. اپراتور موظف است حجم اضافه خریداری شده مشترک را به ماه های بعد و در طول مدت قرارداد انتقال دهد.

تعرفه فروش حجم اضافه

سقف تعرفه هر گیگابایت ترافیک بین الملل (سایت ها و اپلیکیشن هایی که روی سرور خارجی فعال هستند)، 20 هزار ریال معین شده که براساس مصوبه 251 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، ارایه دهنده خدمت موظف است سقف تعرفه ترافیک داخلی (سایت ها و اپلیکیشن هایی که روی سرورهای داخلی اجرا شده اند) را 50 درصد سقف تعرفه ترافیک بین الملل محاسبه کند. کاربران می توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی icip.ito.gov.ir و انتخاب بخش لیست تعرفه ترجیحی، سایت هایی که ترافیک آنها داخلی و به صورت نیم بها محاسبه می گردد را مشاهده نمایند.،ایسنا

منبع: ایران آنلاین

به "آستانه مصرف منصفانه اینترنت چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آستانه مصرف منصفانه اینترنت چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید