کشف بقایای بندرگاه باستانی در اعماق دریا
به گزارش سرزمین من، اعضای یک تیم تحقیقاتی از مؤسسه باستان شناسی دانشگاه لیوبلیانا (ZAPA) بقایای یک بندر رومی را در سواحل پورتوروژ واقع در اسلوونی کشف کردند.

آرت نت نوشت کاوشگران بیش از 3000 قطعه سرامیکی را در این محل کشف کردند. محققان بعلاوه دو دکل کشتی باستانی و چندین قطعه به جای مانده از دکل و بادبان را پیدا کردند.
سایر قطعات چوبی ممکن است برای ساخت نوعی حصار محافظ ساحل مورد استفاده قرار گرفته باشند. بعلاوه دو دکلی که از جنس چوب درخت صنوبر ساخته شده اند، بیش از یک متر طول دارند و به گفته کارشناسان نمونه های منحصربه فردی در مقیاس جهانی محسوب می شوند.
بیشتر سفال های کشف شده، سیگالاتا (sigallata) هستند که نوعی سفال قرمز محبوب بود که در قرن اول پس از میلاد به فراوری انبوه رسید. روی بیشتر این نوع سفال ها طرح های برجسته ایجاد می شد. بسیاری از کوزه ها، ظروف آشپزخانه و تکه های ظروف غذاخوری ظریف که در این مکان کشف شده، ظروف وارداتی بوده اند.
کاوش اخیر بخشی از یک پروژه بزرگ تر در سراسر کشور است، که برای کاوش 50 کیلومتری خط ساحلی اسلوونی در امتداد دریای آدریاتیک از سال 2017 شروع شد.
از سایر مکان های رومی که از سال 1998 در این منطقه یافت شده اند به یک سکونتگاه باستانی در زیر یک پمپ بنزین امروزی و یک پرورش ماهی باستانی در کنار انبارهای نمک قدیمی در سال 2004 می توان اشاره نمود.
منبع: گردشبان