مصرف تخم کتان در بارداری؟
به گزارش سرزمین من، اغلب زنان باردار از یبوست رنج می برند. از این رو ملین موجود در تخم کتان می تواند در تسکین این شرایط نقش داشته باشد. همچنین هنگامی که حرکات روده منظم است، می تواند از بواسیر جلوگیری کند.

به گزارش سرزمین من به نقل از شیعه نیوز ،خواص تخم کتان به میزانی زیاد است که در بیشتر نقاط دنیا آن را در میان وعده های غذایی خود جای داده اند. این بذر دارای ارزش غذایی بالایی می باشد به گونه ای که می توان به آن نگاه درمانی نیز داشت. این دانه مغذی سلامت بدن را تضمین و در دوران بارداری یاری بسیاری به سلامت مادر و جنین خواهد نمود.
مزایای دانه های تخم کتان برای زنان باردار
دانه های تخم کتان مزایای زیادی برای سلامتی در دوران بارداری دارند و زنان باردار می توانند برای اضافه کردن آن به رژیم غذایی خود با پزشک شان مشورت نمایند.
تخم کتان حاوی مواد مغذی مهمی است. تخم کتان حاوی لینولنیک اسید، آلفا لینولنیک اسید یا امگا3، اسید چرب اشباع نشده می باشد. این مواد در دوران بارداری ضروری هستند و به رشد مغز جنین، به خصوص در ماه های اولیه بارداری یاری شایانی می نمایند.
به شما یاری می نماید تا از شر یبوست خلاص شوید. اغلب زنان باردار از یبوست رنج می برند. از این رو ملین موجود در تخم کتان می تواند در تسکین این شرایط نقش داشته باشد. همچنین هنگامی که حرکات روده منظم است، می تواند از بواسیر جلوگیری کند.
دانه های تخم کتان سطح قند خون را تنظیم می نمایند. سطح قند خون در دوران بارداری تمایل به افزایش دارد و تخم کتان یاری می نماید تا قند خون در سطح کنترل شده ای حفظ گردد و احتمال تولد نوزاد سنگین وزن و سزارین به دلیل وجود تخم کتان کاهش پیدا می نماید.
باعث کاهش گرگرفتگی های دوران بارداری می گردد. تخم کتان همچنین باعث کاهش گرگرفتگی های شایع در دوران بارداری می گردد.
بدن تان را دوباره از مواد معدنی غنی می سازد. هنگامی که بدن تان به طور مرتب توسط خودتان و فرزندتان مورد تغذیه قرار می گیرد، نیاز به مواد معدنی مانند: منیزیم، سلنیوم و پتاسیم دارد. هنگامی که تخم کتان را در رژیم غذایی تان قرار می دهید، این مواد دوباره در بدن تان احیا می شوند.
عملکرد دستگاه ایمنی را بهبود می بخشد. مصرف دانه های تخم کتان شما را از بیماری های خطرناکی مانند سرطان مصون می دارد، چرا که تخم کتان حاوی گیاهان دارویی است.
به کنترل دیابت یاری می نماید. تخم کتان به دلیل وجود فیبر محلول در آن، در بهبود دیابت موثر است.
باعث کاهش بیماری های قلبی می گردد. مطالعات نشان می دهد که تخم کتان به دلیل دارا بودن خواص رقیق نماینده خون، می تواند در کاهش بیماری های قلبی عروقی موثر باشد.
چگونه دانه های تخم کتان را در رژیم غذایی دوران بارداری ام قرار دهم؟
پزشکان مصرف تخم کتان به صورت خام را توصیه نمی نمایند چرا که شامل مقدار کمی سیانید است. بهترین روش مصرف تخم کتان در رژیم غذایی تان بو داده کردن آن است تا سیانید موجود در آن از بین برود.
بهتر است برای جذب کامل دانه های تخم کتان آن ها را آسیاب کنید تا تبدیل به پودر شوند. همچنین اگر دوست ندارید آن ها را به طور مستقیم مصرف کنید، می توانید این پودر را در اسموتی یا ماست خود بریزید.
می توانید از پودر تخم کتان به عنوان چاشنی برای سالاد یا غذای صبحانه تان بهره ببرید.
یادتان نرود که دانه های تخم کتان را در محفظه غیرقابل نفوذ ذخیره کنید تا تازگی و خشکی شان حفظ گردد.
چه مقدار تخم کتان را می توانم در دوران بارداری مصرف کنم؟
بسیار مهم است که میزان مصرف تخم کتان در دوران بارداری کنترل شده باشد. با توجه به نیاز بدن به آلفا لینولنیک اسید، روزانه 4.1 گرم از تخم کتان برای بدن کافی است. این به این معنی است که شما با اطمینان و بدون نگرانی می توانید کمتر از یک قاشق سوپ خوری تخم کتان مصرف کنید.
دانه های تخم کتان جزو مواد غذایی رایج در رژیم غذایی روزانه مان محسوب می شوند مانند نان و شیرینی. پس با پزشک تان درباره چگونگی گنجاندن آن در رژیم غذایی تان مشورت کنید.
عوارض جانبی مصرف دانه های تخم کتان
اکنون به عوارض جانبی خوردن دانه های تخم کتان در هنگام بارداری می پردازیم که به سوال رایج مادران درباره مضر بودن یا نبودن دانه های تخم کتان در حین بارداری پاسخ می دهد:
اگر در گنجاندن مواد مغذی به رژیم غذایی تان در دوران بارداری محتاط عمل می کنید، از خوردن دانه های نارس تخم کتان بپرهیزید. زیرا باعث افزایش فشار خون می گردد.
اگر زنان باردار در مصرف دانه های تخم کتان زیاده روی نمایند، دچار تهوع و اسهال می شوند.
اگر به دانه های مغزدار مانند آجیل حساسیت دارید، بعد از مصرف تخم کتان به علائمی مانند تنگی نفس و احساس درد در قفسه سینه توجه کنید.
تورم لب ها از دیگر عوارض جانبی مصرف تخم کتان در دوران بارداری است.
دانه های نارس تخم کتان شامل مقادیر ناچیزی از سیانید است که منجر به مسمومیت می گردد.
از آن جا که نظریه های پیچیده ای درباره فواید و مضرات دانه های تخم کتان در دوران بارداری وجود دارد، توصیه می گردد که در این باره با پزشک تان مشورت کنید. کوشش کنید تا مطمئن ترین انتخاب را برای استقبال از نوزاد تان برگزینید.
غذایی خود بگنجانید، نکات فوق را در نظر داشته باشید و از ارزش غذایی آن ها نهایت استفاده را ببرید.
منبع: جام جم آنلاین