مراحل سیم کشی برق سقف کاذب
به گزارش سرزمین من، سقف های کاذب اغلب در اماکن مسکونی و تجاری اجرا می شوند. این سقف ها معمولاً از شبکه ای از میله های فلزی سبک تشکیل شده اند و دارای یک بخش T معکوس هستند که برای مثال کاشی های سقف، چراغ ها و اتصالات سبک و توری های تهویه در آن نصب می شوند. لامپ های سطحی، آشکارسازهای دود و موارد مشابه نیز گاهی در قسمت زیرین سقف کاذب نصب می شوند. در واقع فضای خالی بالای سقف که سیم کشی برق سقف کاذب یا وسایل دیگر را در خود جای می دهد، معمولاً برای مسیریابی سیم کشی و خدمات غیربرقی مانند لوله کشی و کانال کشی استفاده می گردد.

پشتیبانی از سیم کشی برق سقف کاذب
به خود کابل ها یا انتهای آن ها نباید هیچ آسیب یا فشار ناخواسته ای وارد گردد. به دلایل مختلف توصیه نمی گردد که در سیم کشی برق سقف کاذب، کابل ها، از جمله کابل های عایق و روکش دار، مستقیماً روی شبکه سقف کاذب قرار بگیرند.
- ممکن است کابل ها، هم در حین نصب و هم بعداً به وسیله لبه های تیز شبکه آسیب ببینند. به عنوان مثال، ممکن است یک کابل با لبه های بریده شده شبکه در یک بریدگی که بخش هایی از شبکه را قطع می نمایند، تماس پیدا کند، یا ممکن است بین سقف و شبکه محبوس گردد، یا زمانی که سایر مشاغل در حال اجرا کار هستند، دچار آسیب شوند.
- شبکه سقف کاذب ممکن است برای تحمل وزن اضافی کابل ها طراحی نشده باشد و در نتیجه ممکن است بر اثر قرار دادن کابل ها در سیم کشی برق سقف کاذب، تغییر شکل داده یا فرو بریزد.
پشتیبانی کافی از کابل ها برای سیم کشی ثابت در فضای خالی سقف کاذب را می توان با روش های مختلفی انجام داد تا اطمینان حاصل گردد که کابل ها به خوبی از شبکه و سایر خدمات دور هستند.
مطلب پیشنهادی:انواع سقف کاذب سرویس بهداشتی
- ارائه یک سیستم مجرای یا ترانکینگ، یا سینی کابل (فلزی یا غیرفلزی) که در فواصل مناسب به سازه ساختمان بالای سقف، دیوارها یا سایر عناصر سازه ای ثابت شده است.
- ارائه یک سیستم کاتینری که ممکن است در آن سیستم سیم کشی با استفاده از گیره های اختصاصی، کابل ها یا آویزهای کابل در فواصل زمانی مناسب به آن متصل گردد.
- اتصال کابل ها به وسیله گیره های مناسب یا بست کابل به میله های نگه دارنده سقف در سیم کشی برق سقف کاذب.
- در جایی که سقف های کاذب دارای سیستم های سیم کشی در مسیرهای فرار هستند، کابل ها باید به گونه ای پشتیبانی شوند که در صورت وقوع آتش سوزی در معرض فروریختن زودهنگام نباشند.
سیم کشی سقف کاذب و اتصال نهایی به چراغ ها
کلیه اتصالات، از جمله اتصالات با ولتاژ فوق العاده پایین مانند لوازم جانبی یا محفظه مناسب، باید مطابق با مقررات ملی و استانداردها، انجام شوند.
اتصال نهایی یک لامپ را می توان با استفاده از یک کوپلر نگه دارنده چراغ که بلافاصله در مجاورت لامپ نصب شده است، انجام داد که اتصال فلکس نهایی را تا حد امکان کوتاه نگه می دارد. بعلاوه، ممکن است از یک دوشاخه و پریز مناسب (به درستی نصب شده) استفاده گردد.
مزیت استفاده از پریزها این است که تکمیل فرآیند نصب ثابت را بدون احتیاج به آگاهی قبلی از مکان دقیق چراغ ها تسهیل می نماید. علاوه بر این، چیدمان پلاگین اتصال نهایی، آزمایش و متعاقباً تعمیر و نگهداری یا تعویض چراغ ها را آسان و سریع انجام می دهد.
نکات مهم سیم کشی برق سقف کاذب
- اتصالات سیم انعطاف پذیر به چراغ ها باید تا حد امکان کوتاه باشند.
- نباید اجازه داد تا در سیم کشی برق سقف کاذب، سیم های انعطاف پذیر روی لبه های تیز بخش T معکوس شبکه سقف قرار بگیرند یا با آن در تماس باشند.
- در صورتی که احتمال وجود کشیدگی در انتهای لامپ وجود داشته باشد، باید گیره های مناسب برای حفظ ایمن غلاف طناب انعطاف پذیر ارائه گردد. برای بعضی از انواع چراغ ها، ممکن است احتیاج باشد که یک دسته سیم جداگانه بخرید.
- برای کابل کشی در سقف کاذب، کابل ها باید منظم و به آهستگی به زیر سقف منتقل شوند تا از نشتی هوا جلوگیری گردد. عدم نشتی هوا از سقف کاذب، بازدهی سیستم های تعبیه هوا را افزایش خواهد داد.
- با استفاده از سینی های ماژول کابل کشی، سیم کشی سقف کاذب به صورت دسته بندی شده انجام می گردد و وزن واردشده به کابل ها را کاهش می دهد.
- هر چند وقت یک بار باید کابل ها را مورد آنالیز قرار دهید و کابل های اضافی را بردارید. زیاد شدن کابل ها امکان تشخیص کابل های اضافی را سخت و غیرممکن می نماید.
- با جدا کردن کابل های سالک از کابل های آسیب دیده، سیم کشی برق سقف کاذب از نظم بیشتری برخوردار خواهد شد.
- برای کابل کشی در سقف کاذب حتماً از تجهیزات باکیفیت بهره ببرید تا از خطرات احتمالی ناشی از فرسودگی زودهنگام کابل ها و سیم ها پیشگیری گردد.
- کابل ها و سیم ها باید محکم شده و از شل شدن آن ها جلوگیری گردد. شل بودن اتصالات، مانع از ایجاد جریان قوی و مناسب می گردد و علاوه بر این، اصلاح کردن این کابل ها هم سخت است.
- حتماً از وجود سیم ارت در سیم کشی برق سقف کاذب مطمئن شوید تا از وقوع خطرات احتمالی در آینده پیشگیری کنید.
- قبل از آغاز کابل کشی در سقف کاذب، حتماً اطلاعات کافی در خصوص سیم ها و سایزبندی سیم ها را جمع آوری نموده و بسته به کاربرد هر سیم از آن بهره ببرید.
- نقشه دقیقی از سیم کشی تهیه نموده و آن را به خوبی آنالیز کنید تا از شرایط محل کابل کشی اطلاعات کامل داشته باشید.
- به هیچ عنوان در سیم کشی برق سقف کاذب از سیم های دو رشته ای استفاده نکنید. برترین گزینه برای سیم کشی سقف کاذب، کابل های دارای روکش یکنواخت PVC است.
مطلب پیشنهادی:انواع مدل های سقف کاذب آشپزخانه
سیم کشی هالوژن کناف
اولین قدم برای سیم کشی برق سقف کاذب، قطع کردن جریان برق است. به میزان 15 سانتی متر از سیم برق را در بیرون از جعبه الکتریکی و از دیوار یا سقف خارج کنید. سپس روکش سیم را با چاقو برش داده و دقت کنید که سیم های داخل روکش را برش ندهید. سپس روکش سیم را با استفاده از انبردست بکشید و سیم ها را از هم جدا کنید.
انتهای سیم های سیاه و سفید را حدود 1.5 سانتی متر با استفاده از اسپلایسینگ حذف کنید. سیم های سفید جعبه و اتصالات نور را با هم نگه دارید و با استفاده از انبردست در جهت عقربه های ساعت به هم بپیچید. سپس سیم پیچ را بپیچید و همین کار را در خصوص سیم های سیاه نیز انجام دهید.
درنهایت سیم ها را با هم بپیچید و به شکل قلاب دربیاورید. اگر سیم ها فلزی هستند، آن ها را درون باکس بگذارید و مهره را با استفاده از یک پیچ گوشتی ببندید. سپس با استفاده از آداپتور و پیچ، همه را به باکس وصل کنید.
مراحل سیم کشی هالوژن کناف در سقف کاذب هالوژن دار
- تقسیم بندی فواصل هالوژن ها
- پیدا کردن نقطه وسط طرح
- علامت گذاری جای هالوژن ها
- باز کردن جای هالوژن ها با گرد بر
- رد کردن سیم ها و لوله ها
- رنگ آمیزی و بتونه کاری سقف کاذب
نکاتی که باید برای سیم کشی هالوژن کناف رعایت کنید
- قبل از هر اقدامی برای نصب و سیم کشی هالوژن کناف، جریان برق را قطع کنید.
- از نصب لامپ های هالوژنی در نزدیکی پارچه و پلاستیک خودداری کنید؛ چون احتمال آتش سوزی را بالا می برد.
- با دست چرب قسمت شیشه ای هالوژن را لمس نکنید؛ زیرا باعث تمرکز حرارت در یک نقطه از لامپ می گردد و تا حد زیادی عمر لامپ را کاهش می دهد.
- اگر در سیم کشی برق سقف کاذب از لامپ هالوژنی با توان بیش از 1 یا 2 کیلو وات استفاده می کنید، باید از محافظ و پوشش مناسب برای این لامپ ها بهره ببرید.
منبع: کناف تبریز
منبع: آچاره