خبرنگاران گزارش می دهد؛ بیماری که جمجمه تان را پودر می نماید، علائم هشدار دهنده تومور مغزی را بشناسید

به گزارش سرزمین من، تومور مغزی رشد توده ای غیر طبیعی در مغز است که ممکن است در انواع سرطانی بدخیم یا خوش خیم باشد.

خبرنگاران گزارش می دهد؛ بیماری که جمجمه تان را پودر می نماید، علائم هشدار دهنده تومور مغزی را بشناسید به گزارش خبرنگار ، مغز انسان یکی از حساس ترین و پیچیده ترین اعضای بدن است که به عنوان مرکز دستگاه عصبی شناخته می گردد؛ سیستم اعصاب مرکزی در زبان عام به 2 قسمت با نام های ماده سفید و ماده خاکستری تقسیم می گردد و مغز و نخاع در درون استخوانی به نام جمجمه و ستون فقرات قرار گرفته است. مغز انسان شامل 2 قسمت عصبی و محیطی است،که کارها و وظایف مختلف بر عهده دارد؛ قسمت عصبی، مرکز فعالیت های ارادی و غیرارادی به حساب می آید و قسمت محیطی شامل اعصاب متصل نماینده قسمت های مختلف بدن به بخش عصبی است. تومور هایی که در سرتان جا خوش می نمایند/ زنگ خطر که از توده های مغزی خبر می دهند

تومور مغزی

محمدعلی غفاری متخصص مغز و اعصاب در گفت وگو با خبرنگار ، اظهار کرد: تومور مغزی رشد توده ای غیر طبیعی در مغز است؛ تومور های مغزی چهار سطح دارند که بر اساس میزان رشد و تکثیر از یک تا چهار شماره گذاری می شوند و می تواند نوع سرطانی بدخیم یا سرطانی خوش خیم باشند.

این متخصص مغز و اعصاب گفت: تومور های مغزی خوش خیم شامل درجه های یک یا 2 هستند؛ به آرامی رشد می نمایند و کمتر محتمل است که پس از درمان دوباره بازگردند؛ تومور های بدخیم درجه بالای سه یا چهار دارند و به احتمال زیاد پس از درمان دوباره رشد خواهند کرد.

چگونه می توان تومور مغزی را تشخیص داد؟

وی با اشاره به اینکه تشخیص تومور مغزی شامل چند مرحله است، گفت: در مرحله اول پزشک می تواند با معاینه جسمانی و عصبی کامل وجود تومور مغزی را تشخیص دهد؛ بسته به نتایج حاصل از این معاینه، پزشک ممکن است برای دست یابی به تصاویر دقیق تر از مغز یک سی تی اسکن یا ام آر آی درخواست کند.

این متخصص مغز و اعصاب اعلام کرد: ممکن است برای آنالیز و مشاهده عروق خونی موجود در داخل و اطراف تومور مغزی به آرتریوگرافی مغزی احتیاج باشد؛ نمونه برداری بافتی یا همان بیوپسی (برداشتن تکه ای از تومور برای آنالیز میکروسکوپی)، در بعضی از موارد برای شناسایی نوع تومور ضروری است.

انواع تومور های مغزی خوش خیم

غفاری درباره انواع تومورهای مغزی خوش خیم، اضافه نمود: تومور کوردوما توموری خوش خیم است که به طور آهسته رشد می نماید و محدوده سنی 50 تا 60 سال را درگیر می نماید؛ معمول ترین مکان بروز این نوع تومور در کف جمجمه و یا در بخش پایینی ستون فقرات است، علی رغم اینکه تومور کوردوما خوش خیم است، اما ممکن است به استخوان کناری جمجمه حمله کند و فشاری را به بافت عصبی کناری وارد کند، این نوع تومور بسیار نادر است.

تومور مغزی چیست؟

وی با اشاره به اینکه نوع دیگر تومور خوش خیم کرانیوفارنژیوم است، گفت: این نوع تومور عموما از نوع خوش خیم است، اما به دلیل اینکه محل رشدش نزدیک به ساختار های حساس عمیق مغز است، برداشتن آن سخت است؛ این نوع تومور از بخشی از غده هیپوفیز تشکیل شده است، از این رو تقریبا همه بیماران مبتلا به این نوع سرطان احتیاج به درمان جایگزینی هورمونی دارند.

این متخصص مغز و اعصاب گفت: گانگلیوسیتوما، گانگلیوما و آناپلاستیک گانگلیوگلیوما تومور های نادری هستند که شامل سلول های عصبی نئوپلاستیک هستند و عمدتا هم در افراد جوان بروز می نمایند؛ گلوموس ژوگولار تومور هایی خوش خیم هستند که معمولا در زیر جمجمه و در بالای ورید ژوگولار ایجاد می گردد و رایج ترین فرم تومور گلوموس به شمار می روند.

غفاری با اشاره به اینکه منینگیوماس جزو معمول ترین تومور های درون جمجمه ای خوش خیمی به شمار می روند، اعلام کرد: این نوع تومور 10 الی 15 درصد از کل نئوپلاسم های مغزی را تشکیل می دهند، اما با این وجود درصد بسیار کمی از آنها همچنان می توانند بدخیم باشند؛ این تومور ها از پرده های مغزی تشکیل شده است که با ساختار غشا مانند خود اطراف مغز و نخاع شوکی را احاطه نموده اند.

وی با اشاره به اینکه پینئوسیتوما ضایعات خوش خیمی هستند که از سلول های پینه آل تشکیل شده است، گفت: عمدتا این نوع تومور در بزرگسالان رخ می دهد؛ آنها اغلب خوب شناسایی می شوند، غیر تهاجمی و همگن هستند و از رشد آهسته ای هم برخوردارند، اکثر این نوع تومور ها به طور موفقیت آمیزی قابل درمان هستند.

جدیدترین روش درمانی سرطان گلیوما

تومور مغزی چه علائمی دارند؟

علی توکلی متخصص مغز و اعصاب در گفت وگو با خبرنگار ، درباره نشانه های تومور مغزی، اظهار کرد: علائم تومور مغزی بر حسب اندازه غده و محل جایگزینی تومور متفاوت است؛ هر توموری در مغز می تواند فشار مغز را افزایش دهد و سبب بروز علائمی مانند سر درد پیشرونده، استفراغ، تغییرات شخصیتی، تحریک پذیری، خواب آلودگی، و افسردگی گردد.

این متخصص مغز و اعصاب اعلام کرد: اگر تومور در نیمکره های مغزی باشد ممکن است تشنج، اختلالات بینایی، اختلال در صحبت کردن، ضعف و یا فلج نیمی از بدن را ایجاد کند؛ چنانچه تومور در ناحیه مخچه و اطراف آن باشد می تواند عدم تعادل، سر درد، انحراف چشم، درد گردن، استفراغ و اختلال در هماهنگی حرکت دست ها را ایجاد کند همچنین یکی از علائم تومور مغزی در نوزادان افزایش اندازه سر در آنهاست.

آیا تومور مغزی قابل درمان است؟

شیوه های استاندارد برای درمان تومور های مغزی شامل عمل جراحی، پرتو درمانی و شیمی درمانی است. به طور معمول، پرتو درمانی و یا شیمی درمانی به عنوان روش های ثانویه و یا کمکی در برطرف تومور هایی که تنها به وسیله جراحی قابل درمان نیستند تلقی می گردد اگر چه در مواردی که جراحی امکان پذیر نباشد پرتو درمانی و شیمی درمانی تنها راه های ممکن برای مقابه با بیماری هستند.

تومورهای مغزی قابل درمان هستند

توکلی ادامه داد: در بسیاری از موارد، به محض تشخیص بیماری، تصمیم گیری در رابطه با شیوه درمان باید به سرعت انجام گیرد به ویژه اگر قرار باشد عمل جراحی صورت پذیرد؛ انتخاب نوع درمان تومور مغزی به فاکتور های زیادی وابسته است که از جمله آن می توان به سن، سلامت عمومی و سابقه درمانی بیمار نوع، محل قرارگیری و اندازه تومور، احتمال متاستاز و برگشتن تومور، تحمل بیمار نسبت به انواع روش ها اشاره نمود.

وی با بیان اینکه اغلب تومور های درجه پایین که تهاجمی نیستند با روش نظارت منظم یا جراحی درمان می شوند، تشریح کرد: اگرچه همه تومور ها با انجام اسکن های پی در پی نظارت می شوند، تومور های درجه 2 بعد از جراحی بیشتر تحت نظارت قرار می گیرند تا از عدم بازگشت آنها اطمینان حاصل گردد.

خارج کردن تومور های بدخیم سخت است

این متخصص مغز و اعصاب با تاکید بر اینکه خارج کردن تومور های بدخیم سخت است، گفت: این نوع تومور که رشدی سریع دارند احتیاجمند درمان های دیگر مانند پرتو درمانی و شیمی درمانی پس از جراحی هستند؛ سلول های میکروسکوپی تومور بعد از جراحی به جای می مانند و دوباره رشد می نمایند در نتیجه همه درمان ها برای طولانی تر کردن دوره زندگی و بهبود کیفیت آن به کار برده می گردد.

توکلی یادآوری کرد: دیگر روش های درمانی برای تومور های درجه بالا شامل پرتو درمانی است؛ اشعه ایکس و دیگر نوع اشعه ها می توانند سلول های تومور را نابود نمایند یا رشد آنها را به تاخیر بیاندازند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "خبرنگاران گزارش می دهد؛ بیماری که جمجمه تان را پودر می نماید، علائم هشدار دهنده تومور مغزی را بشناسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران گزارش می دهد؛ بیماری که جمجمه تان را پودر می نماید، علائم هشدار دهنده تومور مغزی را بشناسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید