خبرنگاران سر و صدای زیاد و جامعه امن

به گزارش سرزمین من، تهران-خبرنگاران- 28 فروردین روز جهانی صدا با هدف نشان دادن اهمیت زیاد صدا در زندگی روزمره به عنوان یک جنبه حیاتی در ارتباطات و تعاملات انسانی موثر است .

خبرنگاران سر و صدای زیاد و جامعه امن

به گزارش سرزمین من، صدا در اشکال مختلف خود، همواره عاملی موثر برای برقراری ارتباطات انسانی بوده که از عصر شکار تا به امروز با تحولات گسترده ای همراه شده است.

امروز، صدا علاوه بر جدایی ناپذیر بودنش از تعاملات انسانی، در جنبه های پزشکی و توانبخشی، موسیقی، هنر، زبان شناسی و.. . دارای کاربرد بوده و مورد آنالیز و مطالعه قرار می گیرد.

امروز، کنکاشی در زمینه کلاب هاوس داشتم که کارکرد قابل توجهی از صدا نظرم را به خود جلب کرد: صدا و امنیت جامعه

جامعه ای که در آن امکان شنیده شدن صدا وجود نداشته باشد و حتی به طور عمیق تری صداهای مختلف با پژواک های متفاوت در آن شنیده نگردد، جامعه ای باثبات نخواهد بود.

تجارب تاریخی نشان می دهد هیچ جامعه ای نمی تواند بدون تبادل نظر باشد. وقتی صدا در سطح شنیده نگردد، در لایه های پایین تبدیل به پچ پچ می گردد و جامعه پچ پچی جامعه ای بادوام نخواهد بود.

در دهه نود میلادی، مقاله ای از یکی از مارکسیستهای وطنی در مورد فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی می خواندم. یکی از علل فروپاشی را فقدان صدا حتی در درون حزب کمونیست دانسته بود. جامعه پرصدا در ظاهر، نوعی ناآرامی را به ذهن متبادر می سازد اما در حقیفت، فراسوی سروصداهای متفاوت، متناقض و متعارض، آرامشی عمیق نهفته است.

جامعه تک صدا هم در حقیفت همان جامعه بی صدا است.

تجارب نشان داده اند تک صدایی حتی اگر در عرصه هنر، ادبیات، موسیقی و شعر پدید آید پس از یک دوره ای، صداهای دیگر با پژواکی بلندتر، به گوش می رسند.

اتفاقا بر عکس تصور معمول از امنیت سازی، ایجاد زیرساخت ها و امنیت زایی برای بلند شدن صداهای متفاوت، مقوم جامعه ای سالم، امن، مقاوم خواهد شد.

منبع: ایرنا

به "خبرنگاران سر و صدای زیاد و جامعه امن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران سر و صدای زیاد و جامعه امن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید